İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Alemdar Çatalmeşe Anaokulu

Nis

Mart Ayı Dilimizin Zenginlikleri Çalışmaları

Nis

Alemdar Çatalmeşe Anaokulu olarak, kişisel verilerin korunması ile ilgili çalışmalar yapıldı.

Mrt

Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı’nın millî marşımız olarak kabul edilişinin 103. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u ve bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz…

Mrt

Değerli Yazar-Eğitimci Gülşen ARSLAN AKÇA okulumuza gelerek öğrencilerimiz ile buluştu.

Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında şubat ayı içinde Türk Kültürüne yönelik etkinlikler hazırlandı. Çalışmalara ek olarak tekerleme ve şiirlerle deneyimleri desteklendi.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecek.